De maandelijkse update van de status van Android is weer binnen. De nieuwe cijfers tonen aan dat het goed gaat met de adoptie van de meest recente versies van Android. Inmiddels is op 33 procent van de toestellen Android 4.1 of 4.2 Jelly Bean geïnstalleerd.


Het lijkt een kwestie van tijd voordat Jelly Bean ten langen leste de overhand neemt in het Android-ecosysteem. Vooralsnog heeft Android 2.3 Gingerbread nog het grootste aandeel met bijna 37 procent, maar we zagen dat aandeel de afgelopen maanden al geleidelijk afnemen, een maand geleden bedroeg het aandeel bijvoorbeeld nog 38,5 procent. Android 4.1 en 4.2 Jelly Bean hebben een gecombineerd aandeel van 33 procent, waarbij overigens slechts 4 procent van de toestellen op de allernieuwste versie van het systeem zit.

Het aandeel van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is eveneens tanende en dat komt waarschijnlijk doordat steeds meer toestellen inmiddels een update naar een nieuwere versie van Android hebben ontvangen. Het aandeel was een maand geleden nog vastgesteld op 27,5 procent, in de meest recente cijfers neemt dat af naar 25,6 procent.