1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit gegevens van de NPD Group blijkt dat de verkoop van laptops tijdens de afgelopen feestdagen niet is verbeterd.

Microsoft zag een afname van 11 procent bij de totale verkoop van laptops tijdens de gemeten feestdagen. Apple zag een daling van zes procent bij de laptopverkoop.

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat gelanceerd werd op 26 oktober 2012 heeft weinig kunnen doen om de verkoop van laptops te verbeteren. Stephen Baker, vicepresident van industrie-analyse bij NPD, laat weten: "[Windows 8] heeft geen impuls gegeven aan de verkoop of heeft iets gedaan aan de jaarlijkse afname van de laptopverkoop."

Ondanks de aanraakmogelijkheden van Windows 8 was slechts 4,5 procent van alle apparaten verkocht met Windows 8 een laptop met touchscreen.

De verkoop van Windows-laptops daalt al jaren en de daling van 2012 komt dan ook niet als verrassing. "Dit is geen versnelling. Dit komt overeen met wat er gebeurt. Het wordt niet erger of beter", zo stelt NPD. NPD stelt dan ook niet dat Windows 8 de schuld heeft van de daling. Dat is vooral te wijten aan de tegenvallende economie en de tablet.

Er zijn geen cijfers bekend van de verkoop van de tablet van Microsoft, Surface, of van alles-in-eencomputers, ook iets waar Windows 8 op inzet.