In 2011 waren het Samsung en Apple, die nek aan nek liepen bij de uitgaven aan halfgeleiders wereldwijd. Beide spendeerden bijna 19 miljard dollar aan deze componenten om te gebruiken in hun hardware. In 2012 zijn beide bedrijven weer recordhouder op dit terrein, alleen laat Samsung het bedrijf uit Cupertino nu ver achter zich.

Volgens het onderzoeksbureau Gartner zou Samsung over heel 2012 namelijk 23,9 miljard dollar hebben uitgegeven aan semiconductors, dit is een stijging van 29 procent. Apple aan de andere kant zag slechts een stijging van 13,6 procent en kwam uit 21,4 miljard dollar. Samen betaalden de twee bedrijven meer dan 45 miljard dollar, 15 procent van het totale bedrag dat wereldwijd werd uitgegeven aan halfgeleiders. Hoewel de nummers drie, vier en vijf ook gigantische bedragen uitgaven blijft het verschil ten opzichte van Samsung en Apple enorm. HP had een aandeel van 4,7 procent, Dell 2,9 procent en Sony was goed voor 2,7 procent.

Ondanks dat Samsung en Apple meer geld uitgaven aan semiconductors, bleek dat er in totaal 3 procent minder werd uitgegeven. In totaal kwam 2012 uit op 297,6 miljard dollar. De grootste daling maakte het Finse bedrijf Nokia, van plaats vijf naar plaats tien. Nokia’s aandeel in de inkoop van semiconductors halveerde bijna met 42,6 procent en kwam uit op 5 miljard dollar. In 2011 was dit nog 8,6 miljard dollar.