1 min

François Beaufort heeft een baan aangenomen bij Google. De Franse veiligheidsonderzoeker vond in het verleden meermaals nieuwe lekken in onder andere de webbrowser Chrome en het besturingssysteem Chrome OS. Beaufort zal aan de slag gaan bij de Chromium-afdeling, waar hij aan nieuwe functies zal werken.

Beaufort meldt op Google+ dat hij nog altijd zal voorzien in nieuws over lekken en nieuwe functies, het zij in een officiëlere wijze. Het lijkt echter niet logisch om nog te verwachten dat Beaufort publiekelijk problemen in Chrome-producten zal blootleggen, zoals de man voorheen regelmatig deed.

In het afgelopen half jaar publiceerde Beaufort bijvoorbeeld nieuws over de komst van Google Now naar de desktopversie van Chrome, maar ook informatie over de toen nog onaangekondigde Chromebook Pixel werd via Beaufort wereldkundig gemaakt.

Voor Google is het strikken van Beaufort een belangrijke stap. De zoekgigant heeft nu een van de meest waardevolle ontwikkelaars ingelijfd, waardoor de stroom aan nieuws over nieuwe Chrome-producten in ieder geval vanuit Beaufort lam komt te liggen. Daarnaast zullen de Chrome-producten kunnen profiteren van de kennis die Beaufort in huis heeft.