1 min

Een nieuwe overname van Apple wijst er waarschijnlijk op dat het bedrijf druk bezig is met de ontwikkeling van een eigen televisie. Apple heeft het bedrijf Matcha overgenomen, die onderneming had een dienst ontwikkeld om video’s van platforms als Amazon Prime, Hulu en iTunes aan te bevelen.

Matcha’s diensten werden in mei offline gehaald en het is nu wel duidelijk wat de oorzaak daarvan is: het bedrijf is overgenomen. Volgens een anonieme bron van VentureBeat is Apple het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de overname. Er zou een bedrag van 1 tot 1,5 miljoen dollar bij gemoeid zijn, meldt een andere bron.

De overname zal Apple te doen zijn om de kennis en technologie achter Matcha, het bedrijf had nog geen grote schare aan gebruikers, noch een portfolio van patenten. De nieuwverworven bronnen zal Apple waarschijnlijk gaan gebruiken voor de ontwikkeling van de iTV, een televisie van het Amerikaanse merk. Apple wil naar verluidt met de TV-markt hetzelfde doen als wat het met de markt voor MP3-spelers, smartphones en tablets heeft gedaan.

Om geld te verdienen aan het product zou een aanbevelingsdienst die gebruikers voorziet van content van verschillende videodiensten natuurlijk geen gek idee zijn.