1 min

De Kudelski Group spant in Nederland een rechtszaak aan tegen Netflix. Volgens de organisatie maakt Netflix inbreuk op de patenten van het bedrijf.

De Kudelski Group is het bedrijf achter OpenTV, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van software voor settopboxen. Volgens het bedrijf maakt Netflix gebruik van een drm-patent (digital rights management) waarmee de videostreamdienst bijhoudt welke content hoevaak wordt bekeken. Hiermee kan Netflix bepalen aan wie rechten betaald moeten worden.

Doordat de Kudelski Group een aanklacht heeft ingediend, hoopt de onderneming dat Netflix zal stoppen met het gebruik maken van de octrooien van het bedrijf en een andere manier zoeken om de dienst in Nederland aan te bieden.

Volgens Joe Chernesky, senior vice-president van de Kudelski Group, heeft het bedrijf "de laatste decennia miljarden dollars geïnvesteerd in innovatie, onderzoek en ontwikkeling en daarmee succesvol de technologie naar de markt gebracht door het gebruik van gevorderde oplossingen, technologische verspreiding en licenties. De groep zal toegewijd blijven aan het beschermen van zijn substantiële en doorlopende investeringen in innovatie ten goede van het digitale video ecosysteem."

Het bedrijf staat bekend als een pionier op het gebied van digitale televisie en heeft gezorgd voor vroege, baanbrekende technologieën welke inmiddels wereldwijd door meer dan 100 aanbieders van betaalde TV-abonnenten worden gebruikt.