Aandeelhouders klagen BlackBerry aan om misleiding

De mensen die de afgelopen jaren vertrouwen hebben gehouden in de toekomst van BlackBerry, zijn door het bedrijf misleid. Althans, dat is wat ze zelf vinden en daarom is er een gezamenlijke rechtszaak tegen het Canadese bedrijf aangespannen.

BlackBerry heeft zich de afgelopen jaren publiekelijk groot proberen te houden en heeft getracht om de heftige concurrentie met grote strijdlust te lijf te gaan. Dat daar echter weinig van terecht is gekomen, valt onder andere af te leiden aan de dieprode kwartaalcijfers die het bedrijf onlangs bekendmaakte. Ook kondigde BlackBerry een strategiewijziging aan, waarmee het bedrijf zich niet langer op de consument zal richten.

Ook moet BlackBerry zo’n 40 procent van de werknemers op straat zetten en wordt naarstig gezocht naar een overnamekandidaat. Er is al een bod van enkele miljarden dollars geplaatst door Fairfax Financial Holdings. Ook andere partijen als Google, Intel, LG en Samsung zouden interesse hebben.

Marvin Pearlstein voelt zich als aandeelhouder bedrogen door de houding die BlackBerry heeft aangenomen. Hij spande namens alle recente aandeelhouders van het bedrijf een rechtszaak aan omdat het Canadese bedrijf niet eerlijk zou zijn geweest over de eigen financiële staat en de ontvangst van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 (review).

De rechtszaak is aangespannen voor alle mensen die tussen 27 september 2012 en 20 september 2013 hebben geïnvesteerd in BlackBerry. Het zou gaan om duizenden mensen, volgens Pearlstein.

Bron:The Guardian