1 min

Microsoft heeft zijn zoektocht naar een nieuwe CEO beëindigd, zo wordt beweerd door WPDang. De keuze is volgens de blog gevallen op Kevin Turner, de huidige COO van de softwaregigant. Opvallend genoeg zouden er nu al plannen zijn om Turner na enkele jaren te vervangen.

WPDang baseert zich op anonieme bronnen. Het meest opvallende aan de beweringen is nog wel dat Microsoft al bij voorbaat van plan zou zijn om Turner na een paar jaar te vervangen door Stephen Elop, de voormalige CEO van Nokia. Dat zou binnen twee tot drie jaar moeten gebeuren.

De bewering dat Turner al na enkele jaren vervangen zal worden is natuurlijk opvallend. Het is de vraag of Microsoft inderdaad zo’n handelswijze zou hanteren. Microsoft is volgens velen toe aan een persoon met een visie voor de lange termijn en dergelijke keuzes helpen daar op het eerste gezicht niet bij. Aan de andere kant zou Elop juist klaargestoomd kunnen worden voor die langere termijn terwijl Turner de korte termijn voor zijn rekening kan nemen.

Microsoft is waarschijnlijk van plan om nog dit jaar bekend te maken wie de aftredende Steve Ballmer zal opvolgen als CEO.