1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit een mailconversatie tussen Google en Samsung blijkt dat eerstgenoemde ervoor zou zorgen dat er een financiële tegemoetkoming zou komen voor de gerechtelijke strijd tegen Apple. Google zou een deel van Samsung’s onkosten en eventuele boetes ophoesten.

De eventuele financiële schade die Samsung zou oplopen door de patentenstrijd met Apple zou gedeeltelijk vergoed worden door Google, zo staat in documenten uit 2012 te lezen. De documenten zijn afkomstig uit de eerste grote rechtszaak tussen de twee partijen.

Google ging deze afspraak met Samsung aan omdat het Koreaanse bedrijf het Mobile Application Distribution Agreement had getekend. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat Google’s applicaties worden meegeleverd met Android-apparaten.

Twee patenten van Apple zijn in het bijzonder bij deze afspraak betrokken. Het gaat hierbij namelijk om zaken die Google in Android heeft geplaatst, daarmee schendt de zoekgigant in feite de patenten. Omdat Google zelf geen apparaten uitbrengt spant Apple echter geen rechtszaak aan tegen de zoekgigant. Apple’s patenten beschrijven een universele zoekfunctie en synchronisatie op de achtergrond.

Google heeft overigens met vrijwel alle Android-fabrikanten deze overeenkomst. Het is ook niet de eerste keer dat de zoekgigant helpt bij de verdediging van een bedrijf, HTC kon in het verleden ook rekenen op hulp van Google in een rechtszaak die door Nokia werd aangespannen.