Internet of Things is een tak van technologie die de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid een aanzienlijke groei zal doormaken. Verschillende grote bedrijven houden zich er al mee bezig, zo ook Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is vermoedelijk van plan om SmartThings over te nemen, dat bedrijf richt zich al lange tijd op de opkomende markt.

Begin dit jaar maakte Google de overname van Nest bekend, gevolgd door de overname van Dropcam. Daardoor wordt de Internet of Things-markt door velen definitief serieus genomen. In navolging daarvan kondigde Apple de HomeKit SDK aan, waarmee huishoudelijke apparaten verbonden worden met een iOS-apparaat. Ook wordt er door verschillende bedrijven samengewerkt aan de definitie van verschillende standaarden voor de nieuwe markt.

Samsung heeft zich ook al aan zulke coöperaties gevoegd en biedt ook al verschillende slimme huishoudelijke producten die op afstand te besturen zijn. SmartThings stelt gebruikers in staat om hun huishoudelijke producten in te stellen om op afstand te besturen middels een mobiele applicatie. Met de mogelijke overname van SmartThings moet de ontwikkeling bij Samsung van zulke producten een vlucht nemen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou ongeveer 200 miljoen dollar overhebben voor de overname en volgens TechCrunch zijn de handtekeningen al gezet.

Woordvoerders van Samsung en SmartThings willen niet reageren op de geruchten. We moeten dus wachten op een officiële bevestiging, mits het ervan komt.