2min

Samsung heeft een reeks nieuwe partnerschappen aangekondigd, onder meer met PTC, om zijn ARTIK Internet-of-Things-platform naar meer gebouwen, apparaten en industriële omgevingen te brengen. Tijdens de Embedded World conferentie en het Mobile World Congress, heeft Samsung een reeks initiatieven bekend gemaakt die passen bij de uitbreiding van zijn IoT-strategie.

James Stransberry, algemeen manager van ARTIK, laat in een statement weten dat het IoT-platform veel gebruikt wordt door samenstellers van verschillende apparatuur, waaronder in de gezondheidszorg, home automation en dienstverlening. “Dankzij onze samenwerking met PTC en Shoreline, kunnen we gezamenlijk een oplossing aanbieden met geïntegreerde systemen,” aldus Stansberry.

De nieuwe partnerschappen

De nieuwe samenwerkingen van Samsung rond ARTIK maken het makkelijker voor het Zuid-Koreaanse bedrijf om zoveel mogelijk klanten aan te spreken.  Het gaat dan vooral om de industrie, die gebruik kan maken van de verschillende diensten. Hieronder het overzicht van ZDNet met de belangrijkste nieuwe aankondigingen.

  • Samsung werkt nu samen met PTC aan het ThingWorx-platform, dat gebruikt wordt in industriële omgevingen. ARTIK wordt daarnaast geïntegreerd met de IoT-brug van Shoreline iCast2. Daardoor ontstaat er een koppeling tussen PTC, Samsung en Shoreline als het aankomt op de industriële toepassing van het IoT.
  • ARTIK kan nu in combinatie met de software van Harman voor slimme gebouwen gebruikt worden. Stansberry legt er de nadruk op dat er binnen Harman een afdeling is die werkt aan het design en de integratie van bepaalde IoT-gerelateerde diensten voor slimme fabrieken, gebouwen, winkels en in de gezondheidszorg.
  • Er is ook een nieuwe samenwerking met Multi-Tech, die mobiele ondersteuning van de software mogelijk maakt. Verder werkt Samsung samen met Greenwave Systems voor analytische data. Ook is er nu ondersteuning voor de Seeed Eagleeye530 Dev Kit, die ook compatibel is met Raspberry Pi.
  • ARTIK dient verder nu ter aanvulling op de Smart Things Cloud van Samsung. De twee verschillende diensten worden steeds beter op elkaar aangepast, waardoor het gebruik van de combinatie erg aantrekkelijk is.