1 min

De Europese Commissie heeft het mededingingsonderzoek naar de overname van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, tijdelijk stilgelegd. De Europese Commissie wil meer informatie ontvangen van het Amerikaanse bedrijf met betrekking tot de overname. Om wat voor informatie het precies gaat is onduidelijk.

Zodra de Europese Commissie de informatie ontvangt zal het onderzoek direct weer worden hervat. Volgens de planning zou de Europese Commissie voor 17 oktober een beslissing nemen of het goedkeuring verleent voor de overname. Of die datum nu verzet moet worden is onduidelijk.

De Europese Commissie zou nieuwe informatie hebben gevonden of hebben ontvangen, deze informatie zou belangrijk zijn om een volledig beeld en oordeel te kunnen geven over de overname. "Tot op heden heeft Liberty Global de informatie waarom gevraagd is nog niet aangeleverd. Liberty Global geeft op hun beurt aan dat het constructieve gesprekken voert met de commissie.

Liberty Global gaat er nog steeds vanuit dat de overname dit jaar kan worden afgerond. Met de overname van Ziggo is zo’n 10 miljard euro gemoeid. Als de overname een feit is zal UPC in Nederland verder gaan onder de naam Ziggo en worden de bedrijven gefuseerd.