Google neemt ontwerpbureau Gecko Design over

Google maakt op eigen initiatief nog niet zo lang hardware, wat ook te zien is aan het spaarzame aantal producten dat de zoekgigant vooralsnog heeft uitgegeven. Google Glass en de zelfrijdende auto gooien bijvoorbeeld geen hoge ogen wat betreft het ontwerp. Daar komt met de overname van Gecko Design mogelijk verandering in.

Gekko Design maakte dit weekend bekend dat het is ingelijfd door Google. Het bedrijf zal direct worden geïntegreerd in Google, waarschijnlijk in de futuristische Google X-afdeling. Recentelijk werkte Gecko Design bijvoorbeeld aan het ontwerp van de FitBit Ultra en de Sonos Zone Player, producten met een aantrekkelijk ontwerp.

Eerder nam Google ook Nest over. Dat bedrijf staat eveneens bekend om de strakke ontwerpen van hardware. Destijds werd ook duidelijk dat Nest voortaan verantwoordelijk zou worden voor het uiterlijk van Google’s toekomstige fysieke producten. De medewerkers van Nest en Gecko Design zullen dus vermoedelijk de koppen samen mogen steken om Google’s producten vorm te geven.

Gecko Design werd in 1996 opgericht door Jacques Gagné, wie nog steeds aan het roer staat. Het bedrijf ontwerp producten voor grote namen als Dell en HP.

Bron:Gecko Design