Google gaat naar het hooggerechtshof in de Verenigde Staten om zijn gelijk te halen in de zaak met Oracle. Google wil dat het Hof de uitspraak van een lagere rechtbank verwerpt, die bepaalde dat Google het auteursrecht van Java schendt met het Android-besturingssysteem, dat gebaseerd is op Java.

Google zet bij het hooggerechtshof in op het verwerpen van de uitspraak die eerder is gedaan door een rechtbank. Google is van mening dat het hooggerechtshof de uitspraak moet verwerpen om de innovatie in de techsector te beschermen. Google stelt: "Op basis van deze uitspraak zouden de eerste computerbedrijven elke vorm van innovatie kunnen tegenhouden op basis van de ontwerpen van de eerste computers en programmeertalen."

Eerder besloot een rechter in San Francisco dat Oracle geen auteursrecht kon claimen op de Java-programmeertaal. Een hogere rechter besloot echter dat dit wel mogelijk was en stelden Oracle in het gelijk. Oracle wil nu een schadevergoeding van 1 miljard dollar van Google.

De vraag die centraal zal staan in deze rechtszaak is of je op een application programming interface (API) auteursrecht kan claimen. De meeste programmeurs zullen het in dit geval met Google eens zijn, of het Hof dat ook doet is afwachten, er is nog geen datum geprikt voor deze rechtszaak.