Uber wil in 2015 maar liefst 1 miljoen banen creëren

De populaire taxi-app Uber wil het komende jaar maar liefst 1 miljoen banen creëren. Het bedrijf wil dat doen door zijn dienst verder uit te breiden, vooral naar Azië. Daar verwacht het bedrijf de grootste groei te kunnen realiseren. Het bedrijf heeft zojuist een nieuwe financieringsronde afgesloten waarmee het 1,2 miljard dollar heeft opgehaald om te investeren in uitbreiding.

Het afgelopen jaar is Uber flink gegroeid, waaronder in Europa maar niet zonder slag of stoot, de dienst is inmiddels in sommige steden of zelfs landen verboden. Toch houdt dat het bedrijf niet tegen om door te zetten en met resultaat. Eind 2013 was het bedrijf actief in 60 steden en 21 landen, nu is het bedrijf actief in 250 steden en 50 landen. Het bedrijf gaat zich nu focussen op een enorme uitbreiding, vooral in Azië.

Travis Kalanick, de CEO van Uber, heeft in zijn blog laten weten: "Uber zal in 2015 1 miljoen banen creëren in steden over de hele wereld en miljoenen mensen zullen dan besluiten dat ze niet langer een auto nodig hebben omdat Uber goedkoper is dan het bezitten van een auto." Dat is een flinke uitspraak van de CEO van Uber en in sommige stedelijke gebieden zal dit misschien mogelijk worden.

Uber heeft 1,2 miljard dollar beschikbaar om te investeren in groei. Dat heeft het bedrijf recent opgehaald in een financieringsronde waarmee de waarde van Uber op 40 miljard dollar is geschat. Dat is een hele hoop geld en de dienst zal het komende jaar ongetwijfeld opnieuw explosief groeien. Het bedrijf zal echter intern ook moeten groeien want de laatste weken is het vooral negatief in het nieuws omdat het zijn gebruikers zou bespioneren en omdat het journalisten wilden zwart maken en chanteren die zich negatief over Uber uitlaten. Het bedrijf heeft zoveel mogelijk geprobeerd de schade te beperken, maar dat is niet helemaal gelukt.

Bron:Uber