2min

Het hebben van goed personeel is erg belangrijk en sommige bedrijven gaan wat verder dan andere om dat personeel aan boord te krijgen. De CEO van Tesla, Elon Musk, vindt het ontwerp van de auto’s, maar ook de binnenkant van de auto en de bediening ontzettend belangrijk, om die reden heeft hij al 150 personeelsleden van Apple overgenomen.

Waar je zou verwachten dat het meeste personeel van Tesla wordt weggehaald bij andere autofabrikanten is dat niet het geval, Tesla haalt zijn personeel vooral uit de stal van Apple. Er zouden inmiddels al ruim 150 personeelsleden zijn overgestapt naar de autofabrikant.

Apple begint zich inmiddels te irriteren aan het feit dat zoveel werknemers opstappen in de richting van Tesla, daarom heeft het besloten om wat mensen terug te gaan halen. Het biedt deze werknemers naar verluidt een bonus van 250.000 dollar en 60 procent meer salaris dan ze bij Tesla krijgen. Tot op heden heeft Apple pas enkele werknemers terug kunnen halen, geld is kennelijk ook niet alles. Bij Tesla verdienen deze mensen al een goed salaris en nog meer geld lijkt weinig indruk te maken.

De meeste werknemers laten weten te zijn overgestapt van Apple naar Tesla vanwege de auto’s, maar ook vanwege Musk, hij heeft een reputatie die doet denken aan die van Steve Jobs. Hij heeft net als Jobs een oog voor detail en is zeer obsessief in het perfectioneren van zijn producten. Mensen in Silicon Valley werken graag voor dit soort personen, omdat die inspireren.

Het resultaat is dat mensen die een grote bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp van onder meer de iPhone, iPad, Macbook Air, Macbook Pro en iMac nu bij Tesla werken en niet bij Apple. De tablets die in de Tesla worden gebruikt om de auto te bedienen zullen ongetwijfeld de nodige upgrades gaan krijgen de komende jaren.