1 min

De CEO van HTC, Cher Wang, heeft haar excuses aangeboden voor de slechte prestaties van het bedrijf. De aandelenkoers van HTC staat op het laagste punt sinds 12 jaar. Het vlaggenschip van HTC bracht niet de gewenste resultaten en kon op veel kritiek rekenen wat ook weer zijn negatieve invloed had op de beurskoers van het bedrijf.

Wang biedt voornamelijk haar excuses aan de aandeelhouders aan, verder laat ze weten dat er in oktober een nieuw vlaggenschip product zal worden geïntroduceerd, om wat voor product het gaat zei ze echter niet. Het zou kunnen gezien de slechte prestaties van de HTC One M9 (review), dat de HTC One M10 een stuk eerder op de markt komt. Wel beloofde ze dat het smartphone-vlaggenschip van volgend jaar weer een stuk innovatiever zal zijn, iets waar het dit jaar duidelijk aan ontbrak.

HTC heeft zijn research en development budget met nog eens 4 procent verhoogd zodat er meer nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden. Het bedrijf is vorig jaar ook een andere weg in geslagen en maakt naast smartphones nu ook een virtuel reality bril en een compacte spycam. Het bedrijf hoopt dat die divisie op korte termijn een substantiële bijdrage kan leveren aan de omzet.

Verder benadrukte Wang dat het marketingbudget van Apple en Samsung zo’n 20 keer hoger is als dat van HTC en dat het bedrijf daarom beter moet nadenken over zijn marketingactiviteiten om deze ook effectiever te laten zijn.