2min

Cloudflare heeft het voor elkaar gekregen om 110 miljoen dollar op te halen in een investeringsronde en niet bij de minste partijen. Baidu, Google Capital, Microsoft en Qualcomm pompen met zijn vieren 110 miljoen dollar in het CDN-netwerk.

Cloudflare is in korte tijd enorm gegroeid en door zijn grote capaciteit biedt het nu ook goede bescherming tegen DDOS-aanvallen. In totaal heeft de dienst zo’n vier miljoen klanten waaronder Cisco, Nasdaq en Reddit. Daarnaast biedt het CDN een voordeel dat als een website ineens een flinke toename in verkeer heeft de website gewoon soepel door blijft draaien, omdat het CDN erop berekend is dat soort pieken op te vangen.

Cloudflare verwacht dit jaar een omzet van 100 miljoen dollar te kunnen noteren en wil in de toekomst het bedrijf naar de beurs brengen. Er wordt gedacht aan een beursgang in 2017.

Google heeft deze week ook een nieuwe samenwerking aangekondigd met zowel de Chinese zoekmachine Baidu als het Google Cloud Platform. Voor beide gaat het bedrijf CDN-activiteiten leveren. Verder werkt het bedrijf samen met Qualcomm om het netwerk beter te laten samenwerken met de ARM-chips van Qualcomm, daarnaast wordt er overwogen om servers in te gaan zetten met Qualcomm-chips. Het bedrijf is ook nog in gesprek met Microsoft over een nauwere samenwerking.

Cloudflare heeft echter wel te maken met concurrentie van grote CDN-netwerken, zoals Akamai, Amazon Web Services, MaxCDN en nog vele andere. Het bedrijf is echter van mening dat alleen CDN-diensten niet zo interessant zijn, het gaat om het stukje extra zoals beveiliging tegen DDOS-aanvallen of andere high-end features die je in een Cisco, F5, Juniper of Riverbed firewall tegenkomt die voor de meeste websites onbetaalbaar zijn en die vervolgens aan te bieden.