1 min

Tesla gaat fors investeren in extra software-ontwikkelaars om de autopilotsoftware te verbeteren. Alle Tesla-auto’s beschikken al over de benodigde sensoren om zelfrijdend te worden, maar de software van Tesla is nog niet goed genoeg. Daarom investeert het bedrijf nu fors in de software-ontwikkeling.

De CEO van Tesla, Elon Musk, laat op Twitter weten dat iedereen mag solliciteren, hij vraagt om een link te sturen naar je portfolio of een voorbeeldcode in te sturen. Hij zal zelf de sollicitatiegesprekken voor zijn rekening gaan nemen. De bedoeling is dat de autopilotsoftware in rap tempo verbeterd gaat worden, zodat de auto’s nog beter in staat zijn zelf te maneuvreren over de weg.

De Tesla autopilotsoftware is sindskort beschikbaar en verkeerd nog in een beta stadium. Tesla dringt er dan ook echt op aan dat mensen hun handen aan het stuur houden ook al gebruiken ze deze functies. Op internet zijn al verschillende filmpjes opgedoken van mensen die dat niet doen en vervolgens bijna verongelukken.

Waarschijnlijk wil Tesla door het ontwikkeltempo te verhogen ook ongelukken proberen te voorkomen. Het doel van het bedrijf is om over drie jaar auto’s te hebben die volledig zelfrijdend zijn. Het grote voordeel wat Tesla wel heeft ten opzichte van bijvoorbeeld Google is dat alle Tesla’s die op de weg zitten nu al feedback kunnen geven op het systeem. Bij Google komt er alleen feedback binnen van de 100 testvoertuigen die Google zelf heeft rondrijden.