Tesla gaat de Autopilot-functie niet uitschakelen in zijn auto’s. Dit meldt The Wall Street Journal op basis van een gesprek met CEO Elon Musk. De automaker is flink in opspraak geraakt nadat er een dodelijk ongeluk plaatsvond toen iemand er gebruik van maakte en niet meer op de weg lette.

Het ongeluk vond plaats toen een gebruiker de zelfrijdfunctie van zijn Tesla Model S inschakelde en vervolgens een film ging kijken. Door de weerkaatsing van het zonlicht registreerden de sensoren een vrachtwagen die voor de auto reed niet, met dodelijke afloop.

In een poging om de zaken enigszins te verhelderen komt het bedrijf binnenkort met een uitgebreide blogpost om consumenten uit te leggen hoe de functie precies werkt. "Veel mensen begrijpen niet wat het is en hoe je het inschakelt", vertelde Musk tegenover The Wall Street Journal.

Op dit moment onderzoekt de Amerikaanse beurswaakhond SEC of Tesla geen regels overtreden heeft op het gebied van autoveiligheid. Tesla had de waakhond wel op de hoogte gesteld van de invoer van de zelfrijdfunctie, maar had dit niet direct gemeld aan investeerders.

Ook doet de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration onderzoek naar Tesla. In het onderzoek wordt gekeken of de zelfrijdfunctie wel veilig genoeg is om te gebruiken. Tot nu toe heeft Tesla altijd volgehouden van wel, maar benadrukt het dat het een publieke betaversie is, waar nog aan gesleuteld moet worden. Gebruikers zouden vooralsnog te allen tijde de handen aan het stuur moeten houden.

Tot slot meldde CEO Elon Musk eerder deze week dat hij snel met een onthulling rond de toekomst van het bedrijf wil komen. Een vooraanstaand analist van Morgan Stanley denkt dat het bedrijf zich gaat mengen in transportdiensten, maar zeker is dit nog niet.