1 min

De grote computerwebshop Alternate heeft bekendgemaakt dat het een nieuw distributiecentrum gaat bouwen. Het heeft grond aangekocht van de Gemeente Tholen waarop het distributiecentrum gebouwd moet gaan worden.De bouw start in mei van dit jaar en moet later dat jaar zijn afgerond.

Alternate gaat het distributiecentrum bouwen tussen de bestaande vestigingen in Ridderkerk en Aartselaar in en die twee locaties zullen ook gewoon blijven bestaan. In totaal heeft Alternate nu 17.465 vierkante meter gekocht maar er is nog eens vijf hectare beschikbaar op hetzelfde industrieterrein om in de toekomst op uit te breiden.

Het distributiecentrum zal door Alternate zelf gebruikt gaan worden om hun producten tijdig te verschepen naar de klanten maar wordt ook ingezet als fulfilmentcentrum voor andere webshops. De inrichting van het nieuwe distributiecentrum gebeurd dan ook volgens de laatste eisen die door de markt worden gesteld, zoals levering op dezelfde dag.

Uiteindelijk levert het nieuwe distributiecentrum straks werk op voor tientallen mensen en mogelijk zelfs honderden als de vestiging in de toekomst verder doorgroeit.