De Zuid-Koreaanse mededingingsautoriteit KFTC heeft een onderzoek geopend naar Apple. Dit vertelde Jeong Jae-chan, het hoofd van de waakhond tijdens een parlementszitting, maar gaf ondanks vragen van een parlementariër verder geen details. Het is enkel bekend dat het ”enkele zaken” onderzoekt rond Apple.

Recent ging er in Zuid-Korea het gerucht dat de waakhond zou kijken naar contracten die Apple gesloten heeft met Zuid-Koreaanse providers. Mogelijk gaat het in het onderzoek om deze contracten. In Europa was er eerder ook al een onderzoek naar deze kwestie, maar het leidde toen niet tot een zaak.

Overigens stond Apple in 2012 nog aan de andere kant van een Zuid-Koreaans onderzoek. Toen diende het bij de KFTC een klacht bij de mededingingsautoriteit in tegen rivaal Samsung. Apple stelde dat Samsung inbreuk maakte op patenten rond draadloze communicatie. De klacht maakte deel uit van een veel breder conflict tussen de twee bedrijven, waarbij beiden regelmatig aanklachten tegen elkaar indienden.

Apple wilde niet reageren op vragen van Reuters.