Intel heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd over het tweede kwartaal van 2016 en daarin zijn niet echt verrassingen aan het licht gekomen, behalve dat de winst fors is gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. De reorganisatie waarbij Intel zo’n 12.000 banen wil schrappen kost enorm veel geld.

Intel heeft de kosten voor de reorganisatie in de boeken gezet voor 1,41 miljard dollar, omgerekend 1,28 miljard euro. Dit zorgt ervoor dat de winst van het bedrijf over het tweede kwartaal een flinke duik heeft genomen. Werd er vorig jaar nog een winst van 2,7 miljard dollar geboekt, dit jaar komt het bedrijf uit op 1,3 miljard dollar. De omzet ging ligt omhoog en komt uit op 13,5 miljard dollar tegen 13,2 miljard dollar een jaar eerder.

Van de 12.000 banen die Intel wil gaan schrappen zijn er inmiddels 6000 verdwenen, de overige 6000 moeten dit jaar nog verdwijnen.

De CEO van Intel, Brian Krzanich laat weten dat de resultaten over het tweede kwartaal geheel volgens verwachting zijn. Hij laat verder weten dat de pc-markt nog steeds niet hersteld is en het bedrijf daar voorzichtig te werk gaat. Intel verwacht de komende tijd vooral te kunnen groeien op de markt voor datacenters, Internet-of-Things en de productie van FPGA’s.

Over het gerucht dat Intel voornemens zou zijn om Intel Security te verkopen (het voormalige McAfee) werd met geen woord gerept.