1 min

Apple heeft een nieuwe stap binnen de gezondheidssector gezet. Het heeft startup Gliimpse opgekocht, een bedrijf uit Silicon Valley dat een platform opgebouwd heeft, waarin mensen hun persoonlijke gezondheidsgegevens kunnen verzamelen en vervolgens delen.

Sinds de lancering van de Apple Watch werkt de hardware- en softwarefabrikant al aan de ontwikkeling van de HealthKit, een alomvattende combinatie waar gebruikers met behulp van uiteenlopende apps gegevens over de gezondheid kunnen verzamelen. Met de aankoop van Gliimpse zet Apple een volgende stap in de ontwikkeling hiervan.

Het bedrijf werd in 2013 opgericht door ondernemer Anil Sethi en eerder dit jaar al opgekocht. Fast Company wist vandaag een bevestiging van Apple te krijgen rond de aankoop. Daarover schrijft Apple het volgende: "Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven op, maar praat gewoonlijk niet over onze bedoelingen of plannen."

Gliimps richt zich vooralsnog enkel op Amerikaanse consumenten en is vooral bedoeld voor patiënten met ziektes als kanker en diabetes. Hoe het de technologie precies wil gaan gebruiken is nog niet zeker.