Microsoft gaat komende dinsdag in het kader van haar maandelijkse patchronde een flink aantal patches voor diverse applicaties uitbrengen. Het precieze aantal is niet vrijgegeven, maar volgens veiligheidsexperts van eEye zijn er momenteel tien bekende lekken in Microsoft producten.

Microsoft laat in een security bulletin weten dat het patches gaat uitbrengen voor Windows, Office, Visual Studio, Microsoft Data Access Components (MDAC) en een aantal beveiligingsproducten waaronder Windows Live OneCare en Windows Defender. Minimaal vier patches zullen kritiek zijn, wat betekent dat het lek dat deze patches dichten het mogelijk maken om een computer over te nemen.

Microsoft heeft niet bekendgemaakt wat de details rond de lekken zijn, behalve dat voor een aantal updates de computer opnieuw opgestart moet worden. Volgens eEye’s zero-day flaw tracker zijn er momenteel vijf bekende lekken in Office en één in Visual Studio. Microsoft wilde vorige maand al een aantal patches voor Office uitbrengen, maar trok deze op het laatste moment weer terug.