1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft vandaag een aantal details bekend gemaakt rond de maandelijkse patchdag aankomende dinsdag. Zo wordt er 1 ‘kritiek’ lek gedicht, evenals een ‘belangrijk’ lek in Exchange. In totaal zullen er 8 patches verschijnen.

Op de aankomende maandelijkse Microsoft patchdag, dinsdag 11 oktober, zullen naar verluid 8 patches uitgebracht worden. Hiervan is minimaal 1 update door de software gigant bestempeld als ‘kritiek’, de hoogste risico waardering op de schaal die het bedrijf hanteert. Het bedrijf bestempelt een lek als ‘kritiek’ wanneer een worm zich, zonder tussenkomst van de gebruiker, kan verspreiden door het betreffende lek.

Microsoft heeft niet bekend gemaakt of er ook een of meerdere patches voor Internet Explorer gelanceerd zullen worden. Dit zou een logische stap zijn, gezien de recente ontdekking van een aantal serieuze lekken in de webbrowser. Ook zijn er sinds 2003 nog minstens 20 lekken niet gedicht door het bedrijf. Dit tot frustratie van veel beveiligings experts.

Verder liet Microsoft alleen weten dat voor een aantal patches het opnieuw opstarten van de pc noodzakelijk is, en dat er ook een nieuwe versie van de Windows Malicious Software Removal Tool uitgebracht zal worden.