1 min Devices

NOD32 heeft virusscanner die ook werkt op Vista

NOD32, bekend van haar virusscanners, heeft een virusscanner gelanceerd die ook op Windows Vista werkt.

NOD32 heeft virusscanner die ook werkt op VistaDe nieuwe versie van het anti-virussysteem draagt nummer 2.7 en was al een tijdje in béta verkrijgbaar, ook deze béta was compatible met Windows Vista. De huidige versie ondersteunt zowel de 32- als de 64 bit versie van Windows XP, Server 2003 en Vista.

Er is ook een nieuwe feature toegevoegd aan de nieuwe versie van NOD32. Deze feature luidt: Anti-stealth. Gebruikers die NOD32 gebruiken, krijgen binnen 30 dagen de updates binnen via automatisch updaten. Natuurlijk kan je hem ook gewoon downloaden via Techzine!(RC1)

"Waar online dreigingen er eerst alleen op waren gericht schade aan te richten, zien we steeds vaker dat ze veroorzaakt worden door criminelen met als doel er geld mee te verdienen. Krachtige beveiliging is meer dan ooit een noodzaak", zegt Nienke Ryan, Product en Strategie manager bij NOD32 Nederland. "Omdat rootkits het moeilijker maken indringers te detecteren, behoren ze tot een van de grootste bedreigingen op dit moment. Vandaar dat NOD32 versie 2.7 is uitgebreid met proactieve rootkit-detectietechnieken om rootkits op te sporen en uit te schakelen."

Bron:Techzine Redactie