1 min

Tags in dit artikel

Tegenwoordig is het redelijk normaal geworden dat er pakketjes verf zitten bij het geld dat getransporteerd wordt, nou heeft men echter nog een nieuwe beveiligingsmethode gevonden.

De verf die men tegenwoordig redelijk veel gebruikt explodeert wanneer dit geld gestolen wordt, hierdoor wordt al het geld geverfd en zal deze onbruikbaar worden.
Nieuw in deze beveiligingswereld is echter het traceren van het geld via GPS. Via deze manier is één vrouw die een bank overvallen heeft al opgepakt, slechts enkele minuten nadat de overal gepleegd was. Echter heeft een andere vrouwelijke bankovervaller ook geprobeerd geld te stelen en heeft vervolgens het GPS-apparaat gevonden en deze weggegooid. Hierdoor heeft deze vrouw de politie vervolgens wel om de tuin kunnen leiden.

Verschillende banken hebben al laten weten dat zij deze methode enkel van plan zijn te gaan gebruiken wanneer het om hogere bedragen gaat. Zij hebben hiervoor gekozen omdat het traceren via GPS een stuk duurder is dan het bijvoegen van verfpakketten.