1 min Security

Pakistaanse piraten moeten vijf jaar de cel in

Man en vrouw, Mirza Ali en Sameena Ali, zijn veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en een boete van 25 miljoen dollar voor hun rol in een zwendel met Microsoft producten. Samen met twee handlangers kochten ze Microsoft licenties aan academische kortingen, maar die verkochtten ze aan niet-academische instellingen. Hierdoor maakten ze ongeveer vijf miljoen dollar winst.

Pakistaanse piraten moeten vijf jaar de cel inOok de twee handlangers van het koppel werden veroordeeld: Keith Griffin kreeg een celstraf van 33 maanden en een boete van 20 miljoen dollar. Een andere kompaan, William Glushenko kreeg één jaar voorwaardelijke celstraf en moet 100 uur gemeenschapsdienst verrichten. Opvallend is dat deze vier zwendelaars allemaal ouder zijn dan 50 jaar. Jongste crimineel is hoofdverdachte Sameena Ali met een leeftijd van 53 jaar. De oudste crimineel, handlanger Glushenko, is 66 jaar oud.

Nog voor de bal aan het rollen ging werden beide hoofdverdachten uit Microsoft’s Authorized Education Reseller programma gezet. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie verklaarde dat de zwendelaars dat verbod konden omzeilen door het vormen van een nieuwe organisatie. De winst werd witgewassen door de aankoop van onroerend goed, zoals villa’s. Ook werd 300.000 dollar versluisd naar Pakistan.

Bron:Neowin