2min Security

Vertrouwelijke cd in tweedehands laptop gevonden

In Engeland heeft een computerreparateur in een defecte laptop een cd vol met vertrouwelijke informatie gevonden die eigendom was van de Britse overheid. De woorden "Home Office" en "Private and confidential" stonden op de cd geschreven.

Vertrouwelijke cd in tweedehands laptop gevondenHet Home Office is te vergelijking met het ministerie van binnenlandse zaken. Ze zijn verantwoordelijk voor bestrijding van terrorisme en het handhaven van de openbare orde.

De laptop was gekocht via veilingsite eBay door een klant van Leapfrog Computers in Bolton. De cd was verstopt onder het toetsenbord van de laptop en leek met opzet daar zo geplaatst.

De politie werd gewaarschuwd toen bleek dat de gegevens beveiligd waren. Mogelijk was de laptop gestolen.

Met een zes man sterk team kwam de binnenlandse veiligheidsdienst de cd en laptop ophalen de volgende dag. Iedereen die het apparaat en de schijf in z’n handen had gehad moest z’n DNA en vingerafdrukken afstaan. De politie wilde verder geen commentaar geven, behalve dat de laptop was opgehaald, maar het ministerie van binnenlandse zaken bevestigde wel dat de cd echt was .

Dit is niet de eerste keer dat de Britse overheid in verlegenheid is gebracht. Al diverse malen is er vertrouwelijk materiaal zoek geraakt, maar de Belastingdienst spande de kroon door harde schijven kwijt te maken waar gegevens opstonden van bijna iedereen in Engeland.

Bron:nu.nl