1 min

Tags in dit artikel

,

Check Point gaat meer investeren in het beveiligen van code. Hiervoor neemt het de Israëlische startup Spectral over, dat oplossingen biedt voor fast code security.

Met de overname krijgt Check Point technologie in handen voor het beveiligen van code en cloudomgevingen. Hoeveel de securityspecialist voor de startup heeft betaald, is niet bekend gemaakt. Ingewijden spreken echter van een bedrag van rond de 53 miljoen euro (60 miljoen dollar).

De code-securitydienst van Spectral biedt ontwikkelaars de mogelijkheid code te monitoren, te classificeren en te beschermen. Daarnaast beschermt de dienst ook assets en infrastructuur.  Met deze bescherming kunnen klanten onder meer API-sleutels, tokens en inloggegevens beveiligen. Daarnaast voorkomt de dienst verkeerde configuraties die hoge veiligheidsrisico’s kunnen opleveren.

Overige Spectral-producten

Een ander belangrijk onderdeel van Spectral is de uitgebreide open-source community die de oplossingen gebruiken. Andere veel gebruikte geautomatiseerde oplossingen van de starup zijn het scannen van infrastructure-as-a-code, het voorkomen van het manipuleren van code, het detecteren van hardcoded secrets, controlemogelijkheden voor bronnen, CI/CD-security en het ontdekken van het lekken van broncode.

Integratie in Infinity-securityplatform

Check Point is van plan de technologie en oplossingen van Spectral in zijn eigen Infinity-securityplatform te integreren. Dit platform vormt op zijn beurt weer een onderdeel ban het Check Point CloudGuard-portfolio. Op deze manier wil de securityspecialist zijn klanten een compleet securityportfolio aanbieden, vanaf code tot aan de diverse cloudomgevingen.