2min Security

Fortinet vernieuwt FortiSASE met cloud security

Fortinet vernieuwt FortiSASE met cloud security

Fortinet kondigt verbeteringen aan voor FortiSASE. De updates integreren software-defined wide area network (SD-WAN)-connectiviteit met cloud security om flexibele private access mogelijk te maken.

FortiSASE is een combinatie van SD-WAN en security service edge (SSE), inclusief web gateways, zero trust-netwerktoegang, cloud access security brokers (CASB) en firewalls-as-a-service. De dienst draait op een enkel besturingssysteem (FortiOS) en een enkele agent (FortiClient), met artifical intelligence en machine learning voor operationele efficiëntie.

Naast snelle netwerktoegang en consistente beveiliging voor al het gebruikersverkeer van en naar het internet, voegen de nieuwste updates van FortiSASE ondersteuning toe voor secure private access en secure software-as-a-service access.

Secure private access

De updates stellen FortiSASE beter in staat om toegang tot applicaties te leveren met Fortinet Universal ZTNA en nieuwe applicaties te voegen met SD-WAN. Als gevolg ondersteunt FortiSASE een uitgebreide reeks applicaties in zowel private clouds als public clouds. Fortinet beschrijft de gebruikerservaring als “superieur”.

Volgens het bedrijf maken de verbeteringen FortiSASE de meest flexibele architectuur in de industrie. De combinatie van ZTNA en SD-WAN biedt veilige en betrouwbare toegang tot private applicaties. Klanten die Fortinet Secure SD-WAN en/of FortiGate Next-Generation Firewalls gebruiken in kantoren en datacenters kunnen externe gebruikers voortaan aansluiten op FortiSASE zonder een extra licentie nodig te hebben.

CASB

Fortinet benadrukt dat de cloud access security broker (CASB) van FortiSASE inzicht en controle biedt voor SaaS-toepassingen. “Door gebruik te maken van zowel inline als API-gebaseerde ondersteuning biedt FortiSASE volledig zicht op geautoriseerde en niet-geautoriseerde toepassingen om schaduw-IT en data exfiltration tegen te gaan”, aldus het bedrijf.

Tip: KPN pakt door op grootzakelijke markt met SASE-dienst