1 min

Klanten van AuthID kunnen Verified CloudConnect voortaan gemakkelijk gebruiken in combinatie met Okta Workforce Identity Cloud.

De integratie brengt de Human Factor Authentication (HFA)-technologie van AuthID naar Okta Workforce en Customer Identity Cloud. Gezamenlijke klanten kunnen wachtwoorden wegwerken en ongeautoriseerde toegang voorkomen.

“Cybercriminelen blijven azen op wachtwoorden, verouderde meerstapsverificatie (MFA) en menselijke fouten”, aldus AuthID. Dergelijke kwetsbaarheden zijn volgens het bedrijf verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van alle inbreuken op cyberbeveiliging.

Om dat tegen te gaan levert AuthID meerstapsverificatie, wachtwoordloze FIDO2-authenticatie en biometrische controles. De HFA-technologie is nu beschikbaar als integratie voor gezamenlijke klanten van AuthID Verified CloudConnect en Okta Workforce en Customer Identity.

Zero trust

AuthID Verified CloudConnect gebruikt OpenID Connect-protocollen en een API-first aanpak om HFA te ondersteunen op alle cloud-, SaaS- en on-premises systemen van klanten. “Door samen te werken met Okta worden onze oplossingen beschikbaar voor een grotere groep organisaties”, reageerde Tom Thimot, CEO van AuthID.

“Gezamenlijke klanten van AuthID en Okta ontvangen sterke, wachtwoordloze verificatie die net zo eenvoudig als veilig is”, voegde Okta CPO Arnab Bose toe.

Tip: Oktane22: Okta lanceert Customer Identity Cloud