1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wachtwoorden die uit 20 tekens bestaan zijn niet veilig genoeg om hackers af te weren, zo blijkt uit onderzoek van softwaregigant Microsoft.

Microsoft begon een jaar geleden met hun onderzoek over aanvallen tegen ftp-servers, uit het onderzoek is gebleken dat het gemiddelde wachtwoord 8 tekens heeft. "En dat ligt dicht in de buurt van de wachtwoorden die veel mensen voor hun internetaccounts kiezen", aldus Francis Allan van het Microsoft Malware Protection Center.

Het langste wachtwoord dat door de hackers werd geprobeerd was 29 karakters lang, "We willen gebruikers alleen bewust maken dat wachtwoorden van zo’n acht a tien karakters, de gemiddelde lengte van wachtwoorden voor internet accounts, in aanvallen worden gebruikt." Daarbij zijn zelfs wachtwoorden van 20 karakters niet voldoende, zolang die op een woordenboek zijn gebaseerd, volgens Francis Allan.

Wel is opmerkelijk dat voor het kraken van "S10wDr1v3r" 4 maanden nodig is, terwijl het wachtwoord "myengagingwives" pas na een jaar werd gekraakt, precies het tegenovergestelde van wat Microsoft met deze test duidelijk probeert te maken.

Hieronder staat de top-10 meest gebruikte wachtwoorden:

  1. password
  2. 123456
  3. #!comment:
  4. changeme
  5. F**kyou (edited)
  6. abc123
  7. peter
  8. Michael
  9. andrew
  10. matthew