2min

Akamai heeft een update aangekondigd voor het eigen App & API Protector. Het bedrijf belooft mission-critical URL’s, API’s en microservices voortaan nog beter beschikbaar te houden dan voorheen.

Akamai maakt voor enkele toevoegingen uitvoerig gebruik van AI. Applicaties zijn bijvoorbeeld voortaan beter beveiligd tegen korte DDoS-aanvallen met de nieuwe update dankzij machine learning. Verschillende datapunten zoals de reputatiescore van een client helpen traffic te prioriteren, dat ervoor zorgt dat de belangrijkste activiteiten beschikbaar blijven.

Security

Een andere security-verbetering is CVE Protection Catalog, dat securityteams laat concentreren op de belangrijkste kwetsbaarheden op basis van CVE-scores. Nu dient gezegd te worden dat de score alleen niet per se alles zegt, hoewel Akamai ook zelf hier inzichten in biedt bovenop de CVE-details.

Tip: Wanneer is een kritieke kwetsbaarheid daadwerkelijk ernstig?

Browser Impersonation Detection is een nieuwe tool binnen App & API Protector om met hulp van machine learning op te sporen of er kwaadaardige bots actief zijn. Akamai belooft dat de tool zo min mogelijk vermeende bot-activiteit onterecht oppikt.

Als laatste security-toevoeging stipt het bedrijf Advanced SOCC Services aan, een mogelijkheid om gepersonaliseerde ondersteuning te krijgen via het Security Operations Command Center (SOCC) van Akamai.

Snellere start

Andere verbeteringen richten zich op vereenvoudiging. Zo maakt Akamai vanaf nu het opstarten van applicaties eenvoudiger. Simple Start Onboard staat gebruikers toe om met “slechts een aantal keer klikken” een applicatie werkend te krijgen.

Vernieuwingen aan het bestaande Web Security Analytics zorgen voor meer inzichtelijkheid in webprestaties. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door aanpasbare dashboards, waarschuwingen als de configuratie is aangepast, webhook alerts en verkorte deep links voor het vereenvoudigen van het delen van content.

Client-Side Protection & Compliance geeft daarnaast organisaties extra hulp om te voldoen aan industriestandaarden en wettelijke regels.

Lees ook: Akamai stapt met Gecko verder in de edge