2min Security

Tenable koopt Eureka Security om gevoelige data in de cloud te traceren

Tenable koopt Eureka Security om gevoelige data in de cloud te traceren

Securitybedrijf Tenable neemt de Israëlische Data Security Posture Management (DSPM)-speler Eureka Security over. Met deze overname wil Tenable klanten nog beter beschermen tegen mogelijke cloudrisico’s.

De overname, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, moet de functionaliteit van het eigen platform om cloud-applicaties te beschermen van Tenable verder uitbreiden. Dit hoopt men te bereiken door de technologie van Eureka Security in dit platform te integreren.

Hiermee kunnen klanten beter bewijzen identificeren die op risico’s voor in cloudomgevingen opgeslagen data duiden. Klanten kunnen op deze manier ook straks beter in de gaten houden waar zich gevoelige gegevens bevinden, wie toegang heeft tot deze data en welke risico’s de gegevens lopen bij een mogelijke aanval.

DSPM-platform

Eureka Security biedt hiervoor een zogenoemd Data Security Posture Management (DSPM)-platform. DSPM is een technologie die gevoelige data in meerdere cloudomgevingen identificeert. Daarnaast beoordeelt DSPM deze data op hun kwetsbaarheid voor securitybedreigingen en in hoeverre deze aan compliance-vereisten voldoen.

Meer datasecurity bij cloudmigraties

Het DSPM-platform van Eureka richt zich op het uitvoeren van deze taken gedurende snelle cloudmigraties. Deze migraties vormen steeds meer een nieuwe aanvalsvector voor hackers. Volgens Eureka Security nemen de securityrisicio’s voor gevoelige data sterk toe naar mate het volume van deze data toeneemt. Onder meer dus via migraties.

Het Eureka-platform voert de controles geheel automatisch uit. Vervolgens biedt het onder andere een discovery- en classificatiemechanisme en een gezamenlijke policy engine die met alle cloudplatforms en -processen van klanten integreert. Vooral die platforms en processen die klanten gebruiken voor datastore-inventarisatie en context, het opstellen van policies en de uitrol daarvan en risicomonitoring en -beheer.

De integratie van de Eureka DSPM-technologie in de Tenable Cloud Security- en CNAPP-platforms moet later dit jaar plaatsvinden.

Lees ook: Salesforce betaalde 387 miljoen voor Spiff, flink meer dan marktwaarde