1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen jaar is het aantal virussen wat zich richt op smartphones met 46% gestegen. Als je dat af zet tegenover het aantal "normale" virussen valt dat nog ontzettend mee. Het laat echter wel zien dat de mobiele telefoon ook een populairder doelwit aan het worden is voor cybercriminelen.

McAfee heeft in een rapport laten weten dat zij het afgelopen jaar een flinke toename van het aantal virussen voor mobiele telefoons hebben waargenomen. Zo zou er volgens McAfee in het vierde kwartaal 46 procent meer malware zijn gevonden ten opzichte van het jaar daarvoor. Gezien de markt als maar groeit, zal dit ook gebeuren met de aantal dreigingen voor smartphones, tablets, internet tv en computers.

Voorlopig zal de computer het voornaamste doelwit blijven maar de kans bestaat dat als het internet bankieren via de mobiele telefoon grotere vormen aan neemt, ook de malware die kant op zal gaan. Android geniet door zijn explosieve groei de meeste populariteit onder cybercriminelen. Dit platform kwam eerder dit jaar ook al eens in het nieuws doordat er een trojan in bepaalde applicaties zouden zitten.