Rupert Murdoch, eigenaar van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal (WSJ) laat vandaag in een tweet weten dat Chinezen de krant nog steeds hacken. Vorige week publiceerde de krant al een bericht dat hackers de krant infiltreerden, onder andere om rapportages over China te monitoren.

Verschillende Amerikaanse media meldden de afgelopen maanden slachtoffer te zijn van een hackersgroep verbonden met de Chinese overheid. De tweet van Murdoch bevestigt het voortdurende digitale offensief, ondanks pogingen van het WSJ om de beveiliging te versterken en het wereldkundig maken van de aanvallen.

Eerder zei de The New York Times al slachtoffer te zijn van een vier maanden durende cyberaanval. Daar zouden hackers persoonlijke gegevens en wachtwoorden van journalisten te pakken hebben gekregen, met als doel om de Chinese bronnen die kritiek uiten tegen China’s premier te ontmaskeren.

Google-topman Eric Schmidt noemde China eerder deze week de meest actieve en succesvolle hacker ter wereld en waarschuwde het land voor bedreiging van vrijheid op het internet. Ondertussen ontkent China alles en noemt de beschuldigingen ongegrond en onprofessioneel.