1 min

Let’s Encrypt heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, de SSL-certificaten van Let’s Encrypt worden nu ook ondertekend door IdenTrust en daardoor ondersteunen alle browsers nu de SSL-certificaten van Let’s Encrypt. Het rootcertificaat van IdenTrust wordt door alle browsers erkend, of Let’s Encrypt uiteindelijk zijn eigen rootcertificaat in alle browsers gaat krijgen is nog even afwachten.

Het initiatief Let’s Encrypt heeft alleen maar goede bedoelingen en dat is het internet zo snel mogelijk versleuteld krijgen, zodat kwaadwillende en inlichtingendiensten veel meer moeite moeten doen om bij de gegevens van gebruikers te komen. Let’s Encrypt wil zoveel mogelijk websites en servers voorzien van een SSL-certificaat middels een zogenaamde HTTPS-verbinding. Dat doen ze door de certificaten gratis weg te geven.

Let’s Encrypt is een initiatief van de Electronic Frontier Foundation en wordt gesteund door allerlei bekende bedrijven als Akamai, Cisco, IdenTrust en Mozilla. De bedoeling is dat nog voor het einde van het jaar begonnen gaat worden met de uitgifte van gratis SSL-certificaten.