1 min

Het duurt langer dan eigenlijk wenselijk is maar PayPal gaat volgend jaar twee-staps-verificatie toevoegen aan de betaaldienst in de Benelux. Hierdoor zal je bij het inloggen niet alleen je e-mail adres en wachtwoord moeten invullen maar zal je ook een code per sms ontvangen die je vervolgens op een tweede scherm moet invullen. Pas daarna krijg je toegang tot je PayPal-account en kan je betalingen doen.

Enorm veel online diensten waar gebruik wordt gemaakt van gevoelige gegevens of waar betalingen worden gedaan is al gekozen voor twee-staps-verificatie. Eigenlijk is het tegenwoordig een minimale vereiste voor grote diensten, PayPal heeft nu bekendgemaakt dat het vanaf 2016 ook hiervoor ondersteuning zal bieden in de Benelux.

Op dit moment kan je de twee-staps-verificatie al inschakelen, maar het opwaarderen van je saldo of het betalen via iDeal zal dan niet vlekkeloos verlopen, het systeem is hier nog niet goed op ingericht. Dat PayPal de beveiliging nu gaat opvoeren is een goede zaak, maar wel een beetje laat.