Nieuwe LinkedIn feature brengt je in contact met mentors voor carrièreadvies

Abonneer je gratis op Techzine!

LinkedIn schrijft in een blogbericht over het zogeheten Career Advice. Deze nieuwe feature helpt LinkedIn-gebruikers bij het vinden en in contact komen met een persoon die als mentor dient. Hij geeft vervolgens advies over zaken zoals jouw carrièrepad en de aanpak van een lopend project.

Om van de functie gebruik te maken, dient de gebruiker van het zakelijke sociale netwerk zich te bevinden op het dashboard. Hier is de Career Advice-hub te vinden, waar de voorkeuren wat betreft het ontvangen of geven van advies ingevoerd kunnen worden. Vervolgens verschijnen er aanbevolen personen die bij de ingevoerde wensen aansluiten. Er wordt tevens rekening gehouden met interesses en zakelijke achtergrond die LinkedIn van een persoon heeft.

Het sociale netwerk kijkt naar manieren om te ontdekken of personen bepaalde communities willen begeleiden. Daarbij valt te denken aan gebruikers die tegen unieke obstakels bij economische kansen aanlopen. Als er een match gevonden is, wordt er een seintje doorgestuurd. Vanaf dat moment zijn berichten te versturen om daadwerkelijk advies te krijgen.

Test en beschikbaarheid

Door de 530 miljoen professionals die zich op LinkedIn bevinden, ziet het bedrijf geen andere plek met een dergelijke hoeveelheid kennis, vaardigheden en bronnen voor het bereiken van doelen. De afgelopen maanden werd de feature dan ook getest in een aantal regio’s. Daarbij zijn al bruikbare connecties gelegd.

Karthik Kalyanaraman, van de Technical Staff van VMware, geeft bijvoorbeeld aan dat de adviseurs hem ideeën en richtlijnen gaven voor het bereiken van doelen. Eén van de mentors introduceerde Kalyanaraman aan zijn connecties, waardoor de VMware-medewerker zijn netwerk zag toenemen en in contact kwam met mensen die dezelfde interesses in het werkveld hebben.

Career Advice is op dit moment bezig met de uitrol naar leden in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India en Australië. LinkedIn streeft ernaar om de feature de komende maanden naar andere markten te brengen.