Microsoft toont laagdrempelige chatbot-tool

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een preview vrijgegeven van zijn Power Virtual Agents tool. Het is een zogenaamd ‘no-code’ tool waarmee iedereen een chatbot moet kunnen creëren.

Power Virtual Agents maakt onderdeel uit van het Power Platform van Microsoft, en is gebaseerd op kunstmatige intelligentie binnen Azure die gebruikt kan worden om bots te maken. Microsoft belooft dat het aanmaken van een chatbot bijna net zo gemakkelijk wordt als het schrijven in een Word-bestand. “Hiermee zou iedereen binnen een organisatie een bot moeten kunnen bouwen die bijvoorbeeld helpt bij het inwerken van nieuwe medewerkers.”

Power Virtual Agents maakt het mogelijk om chatsystemen te bouwen die werken met Microsoft Teams, Slack, Facebook Messenger en andere bots, zo stelt Microsoft. En daarvoor is geen programmeerkennis nodig. “Met AI smarts hoeven gebruikers niet veel tijd te besteden aan het definiëren van mogelijke vragen en antwoorden. Ze kunnen vertrouwen op de tool die de intenties en triggers begrijpt en beantwoordt met de juiste actie”, vertelt Charles Lamanna van Microsoft in een interview met TechCrunch.

Net als andere AI-systemen, leert Power Virtual Agents gedurende de tijd van de feedback die het krijgt van gebruikers. Bovendien krijgen gebruikers met de Power Virtual Agents tool ook toegang tot geavanceerde statistieken van het gebruik van de bots. Zo zijn de onderwerpen te zien die via de chat worden besproken, en op welke momenten het systeem tekort schiet.

Naar code

Als de projecten groter worden of als organisaties meer controle willen, ontgroeien ze het no-code/low-code stadium. De chatbots kunnen dan eenvoudig worden overgezet naar Azure en aangestuurd worden met programmeercode. Nadeel daarvan is alleen dat bots niet meer terug kunnen naar het no-code deel.