Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft introduceert een nieuwe functie voor Bing genaamd Visual Search. De nieuwe functie wordt vanaf deze week uitgerold, waarmee eerdere geruchten over een nieuwe Bing deels bevestigd worden.

"Ik heb de demo van Bing 2.0 gezien, erg indrukwekkend! Houd de lancering volgende week in de gaten", aldus een van de mensen die aanwezig was bij de demonstratie van de nieuwe functie van Bing. "Bing 2.0 wordt geweldig", zo liet een andere aanwezige eveneens via Twitter weten.

Uit de berichten bleek dat Bing deels gebruik gaat maken van Silverlight. En dat bleek inderdaad zo te zijn. De nieuwe functie Visual Search laat namelijk vijftig miniweergaves zien van een zoekopdracht zoals bijvoorbeeld ‘digitale camera’s’, ‘MLB-spelers’ of ‘topalbums’.

Op dit moment zijn er vijftig galerieën te bekijken, variërend van mobiele telefoons tot tv-shows, maar de bedoeling is om de functie sterk uit te breiden met bijvoorbeeld honderden beroemdheiden, politici, handtassen en reisbestemmingen. Microsoft is ook van plan om de functie met de rest van de zoekmachine te integreren.

Overigens stelt Microsoft dat Visual Search voor sommige zoekopdrachten beter is geschikt dan voor andere. "We proberen iedereen anders over zoeken te laten denken", aldus Weitz.

Microsoft rolde eind mei de eerste versie van zijn vernieuwde zoekmachine Bing uit. Met die vernieuwe zoekmachine wilde de softwaregigant vooral een ‘decision engine’ neerzetten.

Overigens zal later deze herfst Bing compleet vernieuwd worden. Op dit moment is Visual Search nog niet beschikbaar in Nederland. Wil je er toch gebruik van maken, dan moet je Bing instellen op Engels en vervolgens hier klikken.