Abonneer je gratis op Techzine!

Het Canadese Research in Motion is op zoek naar een ontwikkelaar die veel ervaring heeft met het ontwikkelen van applicaties voor Apple’s iOS. Dit blijkt uit een bericht op de eigen LinkedIn-pagina. RIM wil mogelijk eigen applicaties ontwikkelen voor Apple’s besturingssysteem.

In dit bericht is een vacature te vinden waarin Research in Motion op zoek is naar een ontwikkelaar. Deze ontwikkelaar moet veel ervaring hebben met het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone en iPad van fabrikant Apple om aan de eisen te voldoen. De vacature suggereert dat de fabrikant van plan is om enkele populaire applicaties naar iOS te brengen.

De BlackBerry-maker heeft het momenteel erg moeilijk om haar aandeel op de smartphonemarkt te behouden en krijgt eveneens nauwelijks voet aan wal op de tabletmarkt. In een poging om meer marktaandeel te verwerven of inkomsten te genereren gaat RIM nu mogelijk haar populaire BlackBerry Messenger (BBM) naar iOS brengen. Dit ligt in ieder geval volgens veel critici en analisten in lijn der verwachtingen.

Research in Motion wilde zelf geen commentaar leveren op de bevindingen van Reuters. Eerder voegde Research in Motion ook al ondersteuning voor Android-applicaties toe aan de features van de PlayBook. Mogelijk zet RIM met deze vacature een vergelijkbare stap richting iOS.