Nu ook online gokken op Facebook met echt geld

Abonneer je gratis op Techzine!

In de gamessectie op Facebook is nu ook een spel verschenen waarin leden kunnen gokken met echt geld. Het is de eerste keer dat er een spel verschijnt waarin er om echt geld wordt gespeeld. Mogelijk is dit de eerste stap die Facebook zet in de richting van het online gokken en volgens er binnenkort meer. Ook Zynga, de grootste spelaanbieder op Facebook wil graag spellen aanbieden waarin gebruikers kunnen spelen om echt geld.

Het spel is kwestie, Bingo Friendzy, is vooralsnog alleen te spelen voor gebruikers die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk en ouder zijn dan 18 jaar. Er bestonden al wel soortgelijke spellen maar hierbij werd er altijd om virtueel geld of om punten gespeeld. Facebook stelt dat het aanbieden van spellen waarin er wordt gespeeld om echt geld een logische vervolgstap is.

Dat Facebook heeft gekozen voor het Verenigd Koninkrijk om te starten met het aanbieden van het eerste gokspel is ook prima te verklaren. De Britten heben het gokken al goed gereguleerd en het is ook erg populair. Het is echter nog maar de vraag hoe de stap van Facebook in andere landen wordt opgepikt. Veel landen hebben een vrij strenge wetgeving op het gebied van gokken. In Nederland mogen alleen Holland Casino en de Toto gokspellen aanbieden op internet.

Ook Zynga, bekend van onder meer Farmville en de belangrijkste gamepartner van Facebook zou wel oren hebben naar het aanbieden van spellen op Facebook waarin gespeeld kan worden om echt geld. Zynga biedt al veel verschillende gokspellen aan op Facebook waarin gespeeld wordt met nepgeld. Het aanpassen van deze spellen zodat er ook met echt geld gespeeld kan worden lijkt dan ook voor de hand te liggen. De vraag is of Facebook iedereen toestemming zal geven betaalde spellen aan te bieden op het sociale netwerk.

Voor Facebook is het aanbieden van gokspellen in elk geval wel een manier om meer winst te genereren. Op dit moment moet Facebook het nog vooral hebben van advertentie-inkomsten. Het bedrijf staat momenteel enorm onder druk om meer winst te genereren. De beursgang kan worden beschouwd als een totale mislukking. Eind mei ging Facebook naar de beurs met een prijs per aandeel van 38 dollar, inmiddels is een aandeel Facebook nog maar iets van 21,50 dollar waard.