Facebook bouwt nieuwe campus met park op het dak

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook gaat zijn campus in Menlo Park uitbreiden. Er komt een nieuw gebouw dat ruimte moet bieden aan 2800 ontwikkelaars. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry. Het gebouw zal bestaan uit één grote open ruimte waarin duizenden mensen kunnen werken. Het nieuwe gebouw zal worden verbonden met de bestaande campus door een ondergrondse tunnel.

Frank Gehry, de architect is vooral bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao, Spanje en de Walt Disney Hall in Los Angeles. Op de website van Facebook Menlo Park staat een mededeling van Everett Katigbak, "Environmental Design Manager" bij Facebook, daarin zegt hij dat Gehry rekening heeft gehouden met de technische cultuur van het bedrijf.

Verder staat er: "Het gebouw zal uit één enkele grote kamer bestaan dat enigszins lijkt op een grote fabriekshal. Net als we nu ook doen, zal iedereen in een open ruimte zitten met bureaus die snel verzet kunnen worden voor teams die zich vormen of opsplitsen voor projecten waar ze zich mee bezig houden. Het nieuwe gebouw zal omringd worden door nieuw geplante bomen en boven op het dak zal een tuin het gebouw overspannen. Het gebouw zal het bestaande gebouw aanvullen, in plaats van vervangen. De twee campussen zullen met een ondergrondse tunnel met elkaar in verbinding staan."

Op het dak van de campus zal een park worden aangelegd zodat het gebouw goed is geïntegreerd met de omgeving. De bouw van de nieuwe campus begint volgend jaar.