LinkedIn groeit naar 200 miljoen gebruikers

Abonneer je gratis op Techzine!

LinkedIn maakt vandaag bekend dat het meer dan 200 miljoen gebruikers heeft. Het zakelijke netwerk groeide het afgelopen jaar ongeveer met 15 miljoen gebruikers per kwartaal.

In 2011 passeerde LinkedIn nog de mijlpaal van 100 miljoen gebruikers, het netwerk heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Vooral in de Verenigde Staten is het netwerk enorm populair. Ongeveer 36 procent van alle gebruikers is Amerikaans wat neerkomt op 72 miljoen gebruikers.

LinkedIn is op dit moment beschikbaar in 19 verschillende talen en groeit nog altijd met twee gebruikers per seconde. Op dit moment vindt de grootste groei plaats in Turkije, Colombia en Indonesië.

Het zakelijke netwerk heeft het daarbij in 2012 ook uitstekend gedaan op de beurs. De omzet steeg in het derde kwartaal van 2012 met 81 procent naar 252 miljoen dollar. Hiervan hield het bedrijf echter maar 2,3 miljoen dollar over aan winst, maar dit is wel een verbetering met het jaar daarvoor waar nog 1,6 miljoen dollar verlies werd geleden. LinkedIn bestaat sinds 2003.