Twitter beschermt beroemdheden tegen spam

Abonneer je gratis op Techzine!

Twitter gaat de mogelijkheid bieden voor geverifieerde gebruikers om tweets van ongeverifieerde gebruikers te filteren. Zo kunnen beroemdheden hun timeline ook alleen vullen met tweets van andere iconen.

Geverifieerde gebruikers zijn door Twitter gecontroleerde gebruikers die beroemd zijn en waarover vaak wordt getweet. Op Twitter bestaat altijd het gevaar dat er zoveel over je wordt gepraat, dat het niet meer mogelijk is om de interessante dingen eruit te filteren en het overzicht te behouden.

Om die reden krijgen geverifieerde gebruikers voortaan drie manieren om de tweets te ordenen. Onder het kopje all krijgt de gebruiker hetzelfde te zien als iedere andere gebruiker. Onder filtered komen alle tweets te staan waarvan Twitter niet denkt dat het spam is. Onder verified krijgt de gebruiker alleen nog maar de tweets te zien die afkomstig zijn van andere geverifieerde gebruikers. Hierdoor zal het voor de gebruiker duidelijker zijn welke tweets interessant voor hen zijn.

Dit heeft Twitter bekend gemaakt in een blogbericht. Het bedrijf geeft aan dat ze feedback van geverifieerde gebruikers ontvingen dat ze graag een makkelijkere manier wilden krijgen om alle gesprekken waar ze in betrokken worden te beheren. Om dit probleem op te lossen wordt het filtersysteem nu geïntroduceerd voor de beroemde gebruikers.

Twitter geeft aan in de toekomst het filteringssysteem nog te willen verbeteren en dat er plannen zijn om het filteringssysteem ook mobiel beschikbaar te maken. Op dit moment zijn er meer dan 50.000 geverifieerde tweeters.