De oprichters van BlackBerry, Mike Lazaridis en Douglas Fregin, zullen BlackBerry toch niet gaan overnemen. Dit blijkt uit documenten waarin bekend wordt gemaakt dat zij hun gezamenlijke aandelen hebben teruggebracht tot slechts 4,99 procent. Daarnaast liet Lazaridis weten niet langer voornemens te zijn het bedrijf terug te kopen.

In oktober liet het tweetal weten samen een aandeel van 8 procent te hebben in BlackBerry en overwogen om samen een bod te doen op de Canadese fabrikant. Aan deze plannen is nu een einde gekomen aangezien ze een groot deel van hun aandelen van de hand doen. Of dit te maken heeft met het nieuws van afgelopen vrijdag is onduidelijk, BlackBerry liet vrijdag weten dit kwartaal uit te komen op 4,4 miljard dollar verlies.

Er gingen veel geruchten over het noodlijdende Canadese BlackBerry, zeker toen het bedrijf zichzelf in de verkoop had gezet. Er gingen geruchten dat veel bedrijven interesse zouden hebben in een overname, waaronder Amazon, Facebook en Lenovo. Uiteindelijk besloot BlackBerry toch zelfstandig door te gaan en het bedrijf niet te verkopen.