Apple ID nu ook in Benelux voorzien van twee-staps-verificatie

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft de extra beveiligingsmogelijkheden van een Apple ID nu ook in de Benelux doorgevoerd, om precies te zijn in nog eens 48 landen. Het is nu mogelijk om twee-staps-verificatie in te schakelen waardoor je account niet langer met alleen een wachtwoord is beveiligd maar ook met een code die alleen op een vertrouwd apparaat kan worden ontvangen.

Apple heeft twee-staps-verificatie nu ook mogelijk gemaakt in Nederland, België en nog 46 landen. Hiermee is je Apple-ID een heel stuk beter beveiligd dan nu het geval is. Zodra je wil inloggen op je Apple ID of iets wil kopen in de iTunes of App Store moet je naast je wachtwoord ook een viercijferige code invullen. Deze code kan je via SMS ontvangen of via de applicatie Find my iPhone op een iOS-apparaat. Hiervoor moet het apparaat wel eerst vertrouwd zijn met je Apple ID.

Oorspronkelijk was deze beveiligingsvorm alleen beschikbaar in 11 landen, maar Apple heeft er nu voor gekozen om het veel breder beschikbaar te maken. Bedrijven als Facebook, Google en Microsoft beschikken al veel langer over twee-staps-verificatie.